Fixering

Det brukar bli så att om jag kommer på något som är väldigt gott så upprepar jag det ofta under en period. Senaste månaderna har det blivit lite olika varianter på en rättiksallad med asiatisk touch. Som vanligt har jag inget exakt recept, vilket också gör att det inte blir likadant två gånger i rad.
Ungefär såhär:
Dressing:
Olivolja
Sesamolja
Sambal Badjak eller Sambal Brandal
Fish sauce
Japansk soja
Färsk limejuice
Schalottenlök
En liten klyfta vitlök, pressad
 
Sallad:
Tunt skivad:
Rättika
Polkabeta
Gulbeta
Rödbeta
Sivripaprika (funkar bra med mild chili också)
 
Blanda ihop dressingen och lägg i grönsakerna. Blanda och låt stå 15-20 minuter innan servering.
 
 
Ikväll serverades detta till en lagom medium-rare biff med kappa, täckt med ett rejält lager karamelliserad lök (ÄLSKAR detta) och riven lagrad gruyère.
Jag säger det funkar!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0