Milko - Crème Fraiche med svamp & cognac

Alltid spännande med smaksatta fraicher. Det har kommit en del ganska goda de senaste åren men är inget jag sprungit benen av mig efter. Tidigare i år hittade jag dock denna fraiche som verkligen föll mig i smaken. Det är Milko som presenterar tre Extra fin Crème Fraiche i tre smaker: Fetaost & Soltorkade tomater (har jag ännu inte smakat), Senap, Schalottenlök och vitt vin och så min absoluta favorit: Svamp & Cognac.



Senapsvarianten har jag testat i ett laxrecept:
Lägg en laxfilé av önskad storlek i en ugnsfast form.
Täck laxen med fraichen.
In i ugnen tills laxen är färdig.

Det blev gott men samma recept med Svamp & Cognacs-varianten slog denna med hästlängder!! Mycket, mycket gott blev det!

Har även haft svampfraichen som kall sås till grillat, fungerar alldeles utmärkt.
Kort sagt: en mycket god fraichen som passar till allt där svamp passar. Den har precis lagom mycket svampsmak. Cognacssmaken är inte stark men man känner aromen.

Fraichen är inte billig, ca 16-18 kr för en burk på 2dl, men det är så god att den är prisvärd ändå. Vill man snåla lite, t ex om man ska bjuda lax på många, så kan man steka lite champinjoner eller annan svamp och blanda i detta och lite vanlig grädde av önskad fetthalt i fraichen. Lite brynt lök passar också bra till detta.
Senapsvarianten har jag testat i ett laxrecept:
Lägg en laxfilé av önskad storlek i en ugnsfast form.
Täck laxen med fraichen.
In i ugnen tills laxen är färdig.

Det blev gott men samma recept med Svamp & Cognacs-varianten slog denna med hästlängder!! Mycket, mycket gott blev det!

Har även haft svampfraichen som kall sås till grillat, fungerar alldeles utmärkt.
Kort sagt: en mycket god fraichen som passar till allt där svamp passar. Den har precis lagom mycket svampsmak. Cognacssmaken är inte stark men man känner aromen.

Fraichen är inte billig, ca 16-18 kr för en burk på 2dl, men det är så god att den är prisvärd ändå. Vill man snåla lite, t ex om man ska bjuda lax på många, så kan man steka lite champinjoner eller annan svamp och blanda i detta och lite vanlig grädde av önskad fetthalt i fraichen. Lite brynt lök passar också bra till detta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0